
Sałatka z fety z truskawkami i rukolą
22 lipca, 2009Składniki:
- 0,2 kg truskawek
- 0,5 kostki fety
- mały pęczek rukoli
- mała główka sałaty (ciemna lub jasna, karbowana albo masłowa, możesz także pomieszać kilka rodzajów sałat ze sobą, to pole do popisu dla twoje inwencji)
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek.
Przygotowanie:
Truskawki umyj, osusz i usuń szypułki. Sałatę opłucz w dużej ilości wody, osusz i porwij liście na mniejsze kawałki. Rukolę opłucz i osusz.
Na dno miski wrzuć porwaną sałatę, truskawki i rukolę. Kostki fety powkładaj między liście sałat. Nie mieszaj fety z sałatami, ponieważ ten ser się bardzo maże i „pobrudzi” całą sałatkę.
Obok podaj oliwę z oliwek i ocet balsamiczny.
Możesz także posypać sałatkę miętą.
22.06.2009
Zobacz też:
Łatwe i szybkie przepisy na 30 dni >>>